ДБАЮЧИ ПРО СВІЙ РАЦІОН ХАРЧУВАННЯ - ДБАЄМО ПРО СВОЄ ЗДОРОВ’Я
Здорове харчування – це раціон, що здатний задовольнити основні потреби організму в білках, жирах, вуглеводах, вітамінах та мікроелементах, тому його дотримання є важливим аспектом нашого життя.
Принципи правильного харчування становлять основу здорового способу життя. Основним правилом щоденного здорового харчування є різноманітність – якщо ви будете постійно харчуватися одним і тим же набором продуктів, то з часом в організмі виникне недостатність певних вітамінів та мікромінералів.
Ключові продуктами здорового харчування - овочі і крупи (із середнім або низьким глікемічним індексом), незначна кількість м’яса, риби і морепродуктів, різноманітні горіхи, фрукти тощо.
Ці основні аспекти здорового харчування повторюють ліцеїсти під час проведення уроків здорового харчування та інших інформаційно-просвітницьких заходів, що проводяться у рамках Тижня культури здорового харчування, що розпочався у закладі 16 жовтня, у Всесвітній день здорового харчування.
Дбаючи про свій раціон ми дбаємо про своє здоров’я.
Від того як ми харчуємося залежить наше здоров’я. На оновлення та розвиток організму на клітинному рівні безпосередньо впливають продукти, що ми вживаємо. Корисна їжа допомагає краще мислити та запам’ятовувати, дає сили на спорт та ігри, впливає на настрій.
Протягом Тижня культури здорового харчування, що проходив у ліцеї із 16 по 20 жовтня, молодші школярі дізналися що таке здорова їжа, що таке екстрапродукти та чим вони небезпечні, «варили» борщ, розпізнавали корисні продукти, проводили цікаві досліди, щоб виявити барвники та надлишок олії у продуктах, малювали овочево-фруктору веселку, отримали вітамінний заряд, куштуючи моркву, запропонували креативні корисні сніданки одноліткам. Старші учні складали тарілку здорового харчування, говорили про щоденний раціон, про вплив продуктів на пам’ять, увагу, швидкість мислення, взяли участь у тематичних конкурсах. Ліцеїсти разом із класними керівниками, учителем основ здоров’я, медичною сестрою з дієтичного харчування та педагогом-організатором з’ясували, що можна харчуватися смачно й корисно, шоб допомогти своєму організму залишатися здоровим і сильним.